Acupressuur

Welke klachten?

Wat je klacht ook is, je kunt bij mij komen. Een klacht is enkel en alleen een signaal van je lichaam die aangeeft, dat je er wat mee mag doen. Je kan ze beter aandacht geven, zelfs al zijn sommige nog vaag zodat jij zo snel mogelijk weer meer in balans kan komen! 

Klachten kunnen soms ook te maken hebben met energieën die je vanuit de omgeving oppikt. Of nog onvoldoende verwerkte emoties kunnen zich ook neerslaan in je lichaam en zorgen voor lichamelijke klachten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren na het verlies van een dierbare, zere ingrijpende levensgebeurtenissen, burn-out,  trauma's of na mishandeling.

Het bijzondere bij al die zaken is echter, dat Jouw lichaam eigenlijk allang het antwoord heeft tot genezing. acupressuur of ook wel drukpuntenmassage is er een van. Binnen deze methode bestaan meerder protocollen waardoor je bij mij terecht kan voor:

 • burn-out
 • pijnbestrijding
 • voedingsadviezen
 • allergieën en intoleranties
 • vage of lichamelijk onverklaarbare klachten
 • rouwverwerking
 • traumaverwerking

Dat is misschien ook wel de reden dat je mij gevonden hebt! Ik kan voor jou en jouw lichaam de tool zijn om jouw lichaam zelf weer de kracht te geven, waardoor jullie beiden weer balans kunnen vinden. Dankzij het door de kleding heen zacht drukken op de juiste punten help ik jouw zelfgenezend vermogen weer aan te roepen. Hierdoor hervind jouw lichaam zelf de kracht om te gaan genezen.

Oorsprong Acupressuur

De basis van de acupressuur ligt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Ongeveer 5000 jaar geleden ontdekten de Chinezen dit complex systeem van energiecircuits die door het lichaam lopen. Deze meridianen zoals ze genoemd worden, vormen de basis van de oosterse geneeswijze en de hedendaagse acupunctuur en acupressuur.

Die energie stroomt door heel het lichaam heen en is voor het oog onzichtbaar. Elke meridiaanlijn geeft energie door aan een hoofdorgaan en andere organen en spieren. De meridiaan lijn heeft een aantal punten in de huid, die acupunctuur- of acupressuurpunten worden genoemd. Vanuit deze punten kun je de hoeveelheid energie in de organen laten toe- of afnemen.

Voorbeelden meridianen en waar ‘staan’ ze voor?

Om je een idee te geven waar punten op jouw lichaam zoal voor kunnen staan, geef ik jou hier enkele voorbeelden:

 • Dikke darm meridiaan: deze staat voor starheid tegenover souplesse. Deze loopt o.a. op je arm.. Punt nummer 11 daarvan, achter schuin bij je elleboog, staat voor “leer los te laten”.  Je houdt dan vaak krampachtig vast aan dingen.
 • Jenn Mo meridiaan: deze staat voor zelfvertrouwen tegenover zelfbeeld. Deze meridiaan loopt centraal voor over je borstbeen heen. Punt nummer 17 daarvan, midden tussen de borsten, net onder je borstkas, centraal, staat voor: “leer te voelen, sluit je hiervoor niet meer af”. Vaak betekent dit, dat je niet durft te voelen, omdat je te veel voelde heb je je hiervoor afgesloten.
 • Galblaas meridiaan:  deze staat voor frustratie tegenover ontplooiing. Deze loopt aan de zijkant van je lichaam en diverse punten op je hoofd. Punt nummer 14 daarvan, net boven je wenkbrauw, staat voor: “leer in jezelf te geloven”. Je gelooft nu dus niet of onvoldoende in jezelf.

Je ziet het, de punten staan voor onderliggende patronen waar jij mee aan de slag kan en geven jouw inzichten in jezelf. Jouw lichaam kan het geheim van pijnen of klachten, emotioneel of lichamelijk, dus niet voor acupressuur verbergen. 

Dat laat iedere behandeling ook keer op keer zien. Jouw lichaam liegt niet en laat onverbiddelijk zien wat nu echt de bron is! 

Je hoeft bij deze behandeling niet te praten. je mag heerlijk met je kleren aan op de massage tafel plaatsnemen en de behandeling ondergaan. Dan vallen vanzelf wel ‘kwartjes’ bij je.

Vanuit deze meridiaanpunten kan ik de hoeveelheid energie in de organen laten toe- of afnemen. Hierdoor gaat de energie vanzelf weer stromen. En daarmee heb ik jouw zelfgenezend vermogen een zetje gegeven!

Water drinken:

Na de behandeling is het verstandig om veel water te drinken. Ook uit onderzoek is gebleken dat het drinken van vooral water behulpzaam is bij energetisch werk (o.a. acupressuur). Een halve liter vooraf en een aantal glazen naderhand is zeker niet overdreven veel.

Tarieven

 • 1 ste Consult van ca. 2 uur: € 150,00
 • Vervolgconsulten ca. 1,5 uur en kost € 98,00
 • Allergietest en intolerantietest, incl. voedingsadvies, van ca. 0,5 uur: Los € 59,95 en in combinatie met consult € 29,95.

Als je nog vragen hebt, of je wilt het graag zelf ervaren,  laat het mij weten.

Je bent van harte welkom! 


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Contactgegevens

Jan Oldenburglaan 17 A
1861 JS Bergen (NH)
T 06-5159 9293
E info@carlyshealth.nl
KvK 65633474

Carly's Angels

Dé stimulans voor het zelfgenezend vermogen!

Volg ons