Acupressuur

De basis van de acupressuur ligt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Ongeveer 5000 jaar geleden ontdekten de Chinezen dit complex systeem van energiecircuits, die door het lichaam lopen. Deze meridianen zoals ze genoemd worden, vormen de basis van de oosterse geneeswijze en de hedendaagse acupunctuur en -pressuur.

Die energie stroomt door heel het lichaam heen en is voor het oog onzichtbaar. Elke meridiaanlijn geeft energie door aan een hoofdorgaan en andere organen en spieren. De meridiaan lijn heeft een aantal punten in de huid, die acupunctuur- of acupressuurpunten worden genoemd. Vanuit deze punten kun je de hoeveelheid energie in de organen laten toe- of afnemen.

Voorbeelden meridianen en waar ‘staan’ ze voor?

  • Dikke darm meridiaan, deze staat voor starheid tegenover souplesse (loopt o.a. op je arm). Punt nummer 11 – achter schuin bij je elleboog, staat voor “leer los te laten”: Je houdt krampachtig vast aan dingen.
  • Jenn Mo meridiaan, deze staat voor zelfvertrouwen tegenover zelfbeeld (loopt centraal voor over je borstbeen heen). Punt nummer 17- midden tussen de borsten, net onder je borstkast, centraal. “leer te voelen, sluit je hiervoor niet meer af”: je durft niet te voelen, omdat je te veel voelde heb je je hiervoor afgesloten.
  • Galblaas meridiaan, deze staat voor frustratie tegenover ontplooiing (loopt aan zijkant lijf en diverse punten op je hoofd). Punt nummer 14- net boven je wenkbrauw. “leer in jezelf te geloven”: je gelooft niet in jezelf.

Duidelijke taal en, wat ik in al die behandelingen wel geleerd heb, jouw lichaam kan het geheim van pijnen (emotioneel of lichamelijk) niet voor acupressuur verbergen en jouw lichaam liegt niet! Je hoeft bij deze behandeling niet te praten, alleen maar te ondergaan en er vallen vanzelf wel ‘kwartjes’ bij je.

Vanuit deze meridiaanpunten kan ik de hoeveelheid energie in de organen laten toe- of afnemen. Hierdoor gaat de energie vanzelf weer stromen. En daarmee heb ik jouw zelfgenezend vermogen een zetje gegeven!

Welke klachten?

Met welke klacht ook, je kunt bij mij komen. Een klacht is enkel en alleen een signaal van je lichaam die aangeeft dat je er wat mee mag doen. Voor welke klacht ook, ook al lijken ze vaag, je kunt het beter aandacht geven! Klachten kunnen te maken hebben met energieën die je vanuit de omgeving oppikt. Of een irritante, maar niet weg krijgende burn-out.

Jouw lichaam heeft allang het antwoord tot genezing. De reden dat je mij gevonden hebt? Niets is voor niets. Ik ben slechts de tool om jouw lichaam zelf weer de kracht te geven, waardoor het weer de balans kan vinden.

Ik help jouw zelfgenezend vermogen weer ‘aan te roepen’, zodat jouw lichaam zelf de kracht hervind om te gaan genezen.

Water drinken:

Na de behandeling is het verstandig om veel water te drinken. Ook uit onderzoek is gebleken dat het drinken van vooral water behulpzaam is bij energetisch werk (o.a. acupressuur). Een halve liter vooraf en een aantal glazen naderhand is zeker niet overdreven veel.

Tarieven

  • Consult van 1 ¼ uur: € 66,00
  • Een eerste consult duurt 1 ½ uur en kost € 77,00

Als je nog vragen hebt, of je wilt het graag zelf ervaren,  laat het mij weten.

Je bent van harte welkom! 


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Contactgegevens

Jan Oldenburglaan 17 A
1861 JS Bergen (NH)
T 06-5159 9293
E info@carlyshealth.nl
KvK 65633474

Carly's Angels

Dé stimulans voor het zelfgenezend vermogen!

Volg ons